Dirigent

diri1Hugo de Koning Van beroep is Hugo de Koning leraar.
Geboren in 1962, kreeg hij zijn eerste orgellessen van Jan Brandwijk, op de toenmalige Rotterdamse Muziekschool. Na Jan Brandwijk kreeg hij les van Jaap Keppel, op het kerkorgel van de muziekschool. Heeft hij op het Rotterdams Conservatorium les gehad van André Verwoerd.
In die tijd was Hugo ook verbonden aan het Rotterdams Jongenskoor, als Repetitor. Omdat hij zich een talentvol koorleider toonde, bood het jongenskoor hem aan een koordirectie cursus te volgen. Het werd de basiscursus, onder leiding van de bekende koordirigent Jos Vranken. Voor die cursus slaagde Hugo Cum Laude. Daarom kon hij ook naar de vervolgcursus. Onder leiding van Jan Eelkema en Frans Schouten werd ook die cursus met zeer goed resultaat afgesloten. Daarna heeft Hugo nog een periode les gehad van Joop Schets.
Na een lange periode van ervaringen met gemengde koren, jongens – meisjeskoren is hij dirigent geworden van het Pijnackers Mannenkoor en vanaf augustus 2011 van het gemengd koor Holy te Vlaardingen.
De dirigent heeft een breed repertoire uit verschillende stijlen en stijlperiodes. Het bestaat onder anderen uit cantates van Bach, Psalmen van Mendelssohn, en werken van hedendaagse componisten als John Rutter Benjamin Britten, Ton de Leeuw, Herman Strategier en Leonard Bernstein.